Over EDC

Esther

Na meer dan 30 jaar als docent te hebben gewerkt bij Inekes Center for Jazz -and Showdance, heb ik van haar de kans gekregen om de door mij gegeven lessen, als zelfstandig ondernemer voort te zetten onder de naam Esther’s Dance Creation. Ik geef al vele jaren met plezier les aan jeugd en volwassenen in dans en bodyconditioning. Zowel bij de dans- als bij de body-lessen is het doel, mensen bewust te maken van hun lichaam, om zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren en natuurlijk plezier te beleven aan het dansen. Toen ik als jong meisje bij Ineke begon met Jazzballet, werd mij al snel duidelijk: “Dit wil ik later –als ik groot ben- ook gaan doen”. Het duurde dan ook niet lang voordat mijn vierjarige vakopleiding startte bij Inekes Center for Jazz -and Showdance.

Na het afronden van deze opleiding op 18-jarige leeftijd, kon ik mijn droom waarmaken: Ik mocht gaan lesgeven! Ik heb in al die jaren die volgden meegedaan aan vele optredens in allerlei zalen van vele theaters, presentaties van allerlei aard een extra tintje gegeven door een optreden van de showgroep van de balletschool. Daar zat ik ook bij. Diezelfde showgroep heeft ook aan tv-optredens meegedaan, zoals de Soundmix Show van Hennie Huisman, die we als showgroep wel 2x hebben gewonnen. Ook hebben we gedanst in de Rudi Carrell show en nog vele andere TV-programma’s.

Daardoor train je niet alleen heel veel, maar leer je ook van alles over kostuums, make-up, belichting, timing, etc. Daarnaast heb ik jarenlang vele workshops en lessen in diverse stijlen gevolgd in het Amsterdams Dance Center (ADC) teneinde zo allround mogelijk te zijn voor mijn lessen. Tussen de bedrijven door heb ik mijn diploma Sportmassage gehaald en een Yoga docenten opleiding gevolgd. Beide opleidingen kon ik gebruiken bij de lessen voor bodyconditioning. Het is vanzelfsprekend, dat ik door de jaren heen ook in het bezit was/ben van een geldig EHBO-diploma. En dan nu, als kroon op mijn werk van jaren training en lesgeven: mijn eigen dansschool!

Ik kijk ernaar uit mijn ervaring met jullie te delen en hoop dit -samen met Kim, die de jeugdlessen geeft- nog heel lang te mogen en kunnen doen. Tot ziens in de lessen.

Swingende groet, Esther

Esther Docente EDC

Kim

Kim Docente EDC

Ik ben een allround dansdocent (afgestudeerd juli 2016), danser en dansmaker.

Ik heb mijn studie ‘Docent Dans’ aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg gevolgd.

Ik probeer in mijn danslessen ‘leren’ en ‘plezier’ samen te laten komen, waarbij ik mijn passie en

enthousiasme voor dans en muziek probeer te delen met de kinderen.

Het is heel fijn dat ik de kinderen kan laten kennismaken met verschillende dansstijlen en daardoor met verschillende soorten muziek. Ik heb echt veel zin om bij Esther’s Dance Creation aan de slag te gaan.

Kom je eens langs voor een proefles? Dat zou heel gezellig zijn.

Wil je graag bij EDC komen dansen? Bel dan 06 14 67 73 68 of vul het aanmeldingsformulier in.

Hanneke Potthoff

Mijn naam is Hanneke Potthoff en ben afgestudeerd als dansdocent in 1992 aan de Hogeschool voor de Kunsten te Amsterdam. Ik heb gedanst voor de Broadcast Dancers (Showdance) en in het Historisch dansgezelschap Capriole onder leiding van Maria Angad Gaur. Ik geef les in klassiek ballet, Jazz-Streetdance, Moderne dans, Tapdance en Musical. Eerst had ik een eigen balletschool Dronten’s Dance Center, die ik heb laten samengaan met het centrum kunstzinnige vorming. En geef nu inmiddels al 10 jaar les! Ik sluit me graag aan bij het enthousiaste dansdocenten team van EDC. Ik zie het als een grote uitdaging om de jongste kinderen plezier te laten beleven en in aanraking te komen met het gevoel dat dans je kan geven en brengen.

Dansante groet, Hanneke

Hanneke Potthoff