Danslessen

Dansen bij EDC 
Esther’s Dance Creation biedt een breed aanbod in diverse dans- en shape lessen voor jong en oud.
De lessen worden van onderaf opgebouwd.
In de Jazzdance lessen wordt de techniektraining, afhankelijk van de
vaardigheid, steeds meer uitgebreid en krijg je te maken met meerdere dansstijlen zoals Modern – Show – en Streetdance.

Het programma omvat:

Volwassenen

Modern Jazz Harderwijk

Jazzdance

Een goede basis is zeker voor Jazzdance een vereiste. Je leert je bewust te worden van de dynamiek, de ritmische uitwerking en het bewegingsgevoel van de jazzdance. Isolaties, het apart bewegen van onder andere hoofd, schouders en heupen, is een belangrijk onderdeel in de jazz les. Vandaar uit leer je de bewegingen te coördineren in vele variaties. Zowel langzame  vloeiende bewegingen als snelle korte en dynamische combinaties vind je in de lessen terug.

Er zijn vele aanknopingspunten met populaire dansvormen zoals Hip Hop, Streetdance en Funky jazz. Ook Show-Musical is een richting die binnen de jazzdance lessen wordt verwerkt, aangepast aan de leeftijd en het niveau van de leerlingen.

In een rustig tempo wordt door middel van oefeningen en dans gewerkt aan een goede houding en motoriek. Heb je al eens gedanst, dan kun je een gratis proefles volgen bij één van de vele gevorderden klassen Er zijn lessen van 1 uur en 1,5 uur..

Bodyconditioning

Bodyconditioning is een aparte les bij EDC. In deze lessen wordt veel aandacht besteed aan houdingverbetering met individuele adviezen voor het hele lichaam. Je krijgt specifieke oefeningen om je spieren en bewustzijn te vergroten, en een spierkorset op te bouwen.

Uniek aan deze lessen zijn de ademhalingsoefeningen nooit langer dan 7 minuten en coördinatie oefeningen voor het trainen van de hersenen. De leeftijd is 40 jaar en ouder, voor mensen die wel bewust aan hun lichaam willen werken maar niet willen dansen! Lessen duren een uur.

bodyconditioning

Jeugd

Peuterdanskring (2,5 /4,5)

Les van 45 minuten.

Peuterdanskring is voor de allerjongste dansers in de leeftijd van 2,5 tot 4,5 jaar. De lessen van 45 minuten zijn bedoeld om zowel meisjes als jongens spelenderwijs kennis te laten maken met dans. Er wordt gewerkt aan lichaams- en ruimte besef door te zingen, veel te herhalen en hoe je samen in een ruimte met muziek kunt bewegen, dansen.

Dansmix (5/7)

Les van 45 minuten.

Dansmix is voor kinderen van 5 t/m 7 jaar, waarin ze spelenderwijs de basis van dans leren. Ze worden bewust van het lichaam en verbeteren hun houding. Op leuke muziek leer je nieuwe danspassen en werk je aan je danstechniek en muzikaliteit.

dansmix EDC
funky_jazz

Showfunk 1 (8+)en Showfunk 2 (11+)

Les van 1 uur.

Een energieke en hippe dansstijl is Showfunk, voor kinderen vanaf 8+ Showfunk 1 en voor kinderen vanaf 11+ Showfunk 2.  In verfrissende opdrachten werk je aan je danstechniek en de bewustwording van je lijf en houding. De dansdiciplines (show) Jazz en Urban dance worden hierin gecombineerd.

Streetjazz (14+)

Les van 1,5 uur.

Deze dans is een combinatie van de bekende jazztechniek met moderne invloeden van Streetdance en Hiphop. Je werkt aan isolaties en coördinaties zodat je verschillende bewegingen tegelijk kunt doen, waarmee je je eigen motoriek traint en dat ook nog eens op swingende muziek!

Theatershow

Heb je altijd een keer op een echt podium willen optreden voor publiek, dan ben je bij E.D.C. aan het juiste adres! Wij verzorgen (alleen) voor de jeugd, ieder jaar een Theatershow en een optreden op Aaltjesdag. Iedereen mag meedoen ! Super leuk om mee te maken samen met je dans maatjes.

EDC_streetjazz

Docenten

De danslessen worden gegeven door Esther van de Brug (eigenaar) en Kim Westerink en Hanneke Potthoff.